KRK: Baška – Ljubimer – Baška

Krk: Baška - Zorok - Prijevoj Vraca - Ljubimer - Baška

Polukružna ruta od plaže do kamenog grebena i vidikovca Ljubimer s kojeg se otvara lijep i slikovit pogled na zaljev Baške, susjedne uvale i otoke, te veličanstveni Velebit u pozadini. Ovo nije izlet zbog kojeg bi se isključivo isplatilo putovati do juga Krka, ali s ukupno 5,4km, 250m prevaljene nadmorske visine, i lijepim pogledima, ovu šetnju mogu preporučiti bilo kome tko ljetuje u Baškoj i svoje svakodnevno izležavanje na plaži želi začiniti s nečim drugačijim, nečim malo uzbudljivijim.

 

Spust prema križanju ispod Velikog Gradeca

Info-Baška_Krk

Download

GPX-Download

 

Time, time, time is on my side, yes it is...

                                            - Jerry Ragovoy

 

Današnji izlet je kraća polukružna ruta od plaže do kamenog grebena i vidikovca Ljubimer s kojeg se otvara lijep i slikovit pogled na zaljev Baške, susjedne uvale i otoke, te veličanstveni Velebit u pozadini. Ovo nije izlet zbog kojeg bi se isključivo isplatilo putovati do juga Krka, ali s ukupno 5,4km, 250m prevaljene nadmorske visine, i lijepim pogledima, ovu šetnju mogu preporučiti bilo kome tko ljetuje u Baškoj i svoje svakodnevno izležavanje na plaži želi začiniti s nečim drugačijim, nečim malo uzbudljivijim.

 

Detalji_izleta

 

Dragi čitatelju, uvijek će postojati obiteljska i društveno prihvatljiva isprika zašto baš ovaj vikend ne-otići na planinu. Opasnost od zmija, krpelja, medvjeda, pada sa stijene, dehidracije, MINA, lutanja, puknuća nokta… Da se naše mame i cure pita, nema zdravijeg i sigurnijeg za tebe i mene od sjedanja ispred televizije ili šetnje za rukicu po Jarunu ili rivi.

Bilo da se radi o odlasku u divljinu, promjeni radnog mjesta, ili prekidu iscrpljujuće veze, vrijeme je da prestaneš tražiti dopuštenje od drugih, vrijeme je za malo tjeskobe i adrenalina, vrijeme je da počneš živjeti život vrijedan pričanja, vrijeme je da udariš FUCK-IT sklopku u glavi, vrijeme je za malo zabave

 


Dobro je dijeliti, pa… PODIJELI:

Comments are closed.