KRK: Treskavac – Poljino – Obzova – Veli Vrh

Krk: Treskavac - Poljino - Obzova - Veli Vrh

Krk i Obzova se konfiguracijom terena, visinom planine te pogledom s vrha, ne mogu mjeriti ni po čemu sa šumovitim i višim planinama kontinentalne Hrvatske. Ali, možda upravo u tome leži ljepota i čar posjeta ogoljelom Krku i šetnji po netipičnoj stazi čiji dijelovi na trenutke bude sjećanja na kadrove surove prerije iz omiljenih Špageti vesterna koje smo bezbroj puta pregledali kao djeca, i još koji put kao odrasli.

Obzova

Info-KRKobzo

Download

GPX-Download

 

Whosoever is delighted in solitude, is either a wild beast or a god - Aristotle

Uspon na Obzovu i Krk su na trenutak nadmašili Osoršćicu i Lošinj. Ako bi morao birati jedan od ta dva izleta ponovo, nisam siguran kojega bi prije odabrao.

Detalji_izleta

 

Dragi čitatelju, uvijek će postojati obiteljska i društveno prihvatljiva isprika zašto baš ovaj vikend ne-otići na planinu. Opasnost od zmija, krpelja, medvjeda, pada sa stijene, dehidracije, MINA, lutanja, puknuća nokta… Da se naše mame i cure pita, nema zdravijeg i sigurnijeg za tebe i mene od sjedanja ispred televizije ili šetnje za rukicu po Jarunu ili rivi.

Bilo da se radi o odlasku u divljinu, promjeni radnog mjesta, ili prekidu iscrpljujuće veze, vrijeme je da prestaneš tražiti dopuštenje od drugih, vrijeme je za malo tjeskobe i adrenalina, vrijeme je da počneš živjeti život vrijedan pričanja, vrijeme je da udariš FUCK-IT sklopku u glavi, vrijeme je za malo zabave

 


Dobro je dijeliti, pa… PODIJELI:

Comments are closed.