KORISNO

OruxMaps - najkorisnija aplikacija za ljubitelje otvorenih prostora

U moru aplikacija za pametne telefone, u kategoriji prirodnih – pustolovnih „Outdoor“, malo što može nadmašiti OruxMaps.

Za više informacija o instalaciji i snimanju topografske karte našeg područja, klikli na sliku i doznaj više.

Orux-maps-papir

 

Planinarski dom – PRPA – Baške Oštarije

Znao je reći: čovjek nije umro dok ga se ne zaboravi. Nemoguće je zaboraviti toplinu kojom je uspio dirnuti u srca brojnih koji su se našli u domu podno Basače i kasnije redovito vračali po još, pa makar na samo par minuta u prolazu.

Iako više nije sa nama, planinarski dom će nastaviti sa radom pod Markovim vodstvom. Prema informacijama koje imamo dom neće raditi zimi. U slučaju posjeta, kao što je to inače normala praksa, najbolje je nazvati unaprijed i provjeriti mogućnost smještaja.

Naravno da postoje druge opcije smještaja na Baškim Oštarijama, ali za nas postoji samo jedna i nju podržavamo i preporučujemo kako starim tako i novim mladim planinarima.

Za više informacija o PL-domu i kontaktima, klikli na sliku i doznaj više.

dom-prpa-papir

 

Utočište za medvjede - Kuterevo

Kuterevo mora biti obavezna postaja svakog zaljubljenika u planine i otvorene prostore. Ambijent prirode, priča u pozadini projekta, energija mladih ljudi koji su tamo sve su zajedno ravnopravna strana medalje čiju prednju stranu drže medvjedi.

Za više informacija o radu utočišta, terminima posjeta ili mogućnosti volontiranja, klikli na sliku medvjeda i doznaj više.

kuterevo-papir

 

Via Adriatica Trail

uskoro... samo što nisam

VIAADRIATICA-papir

 

Dinarsko Gorje - web stranica

uskoro... samo što nisam

Dinarsk-gorje-papir

 

Planinarski Kutak - Facebook grupa

Bez dvojbe najveća online planinarska grupa – zajednica naših prostora gdje se uvijek nađe neka korisna i svježa informacija sa terena ili upozorenje drugih planinara. Ukoliko posjeduješ Facebook preporučujemo da pratiš novosti sa Planinarskog-Kutka.

Mene nećeš tamo sresti jer…

“I refuse to join any club that would have me for a member.“ Groucho Marx

Za više informacija posjeti grupu klikom na sliku.

PLKUTAK-papir

 

Hrvatska Gorska Služba Spašavanja

Ovdje ne treba previše objašnjavati tko su oni i što rade najbolje, ali treba preporučiti redovitu posjetu njihovoj službenoj web stranici gdje se opet može naletit na korisnu informaciju ili upozorenje.

Oni koji su društveni i koriste mrežu poput Facebooka, rad i obavijesti HGSS-a mogu pratiti i putem njihove Facebook stranice. Lajkanje i share-anje objava se naveliko potiče i odobrava.

Za više informacija o HGSS-u klikli na sliku i doznaj više.

HGSS-papir

 

Comments are closed.